Me ei leikitä sun kans, vauva!

Eduskunnan kirjaston tietopalvelusihteeri Lassi Kämäri on ahdistunut siitä, että toimittajat ovat ryhtyneet bloggaamaan.

Blogimaailmassahan kaikki tunnetusti ovat tasa-arvoisia, mutta jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Kun toimittaja postailee omassa blogissaan omalla ajallaan, ”media tulee Blogistaniin”. Kun Eduskunnan kirjaston työntekijä tekee saman, se on yksityisajattelua eikä missään tapauksessa esimerkiksi inhan valtioestablishmentin myyräntyötä.

Kämäri, uunituore bloggari vuosimallia 2005, puhuu toimittajista – joista monilla on ollut blogeja siitä asti, kun moinen tuli mahdolliseksi – ”trendibloggareina” kuin olisi itse paraskin edelläkävijä.

Pahinta Kämärin – ja joidenkin muiden – mielestä on se, että blogikansa on kiinnostunut toimittajien tekeleistä.

Siis niitä luetaan. Jo on jumaliste aikoihin eletty.

Uskokaa tai älkää, tämä maailmantuska johtuu ilmeisesti siitä, että Blogilista.fi:n kvasitieteellisen Kuuman listan kärjessä on viime viikkoina keikkunut paitsi mediatalojen kaupallisia blogeja myös muun muassa yours truly, tämä meidän Apinalaatikkomme.

Kuuma listahan tunnetaan siitä, että vaikka blogi olisi serveriongelmien takia alhaalla koko päivän, sijoitus paranee kohisten.

Tämä ei kuitenkaan Kämäriä lohduta. Ja lisää hiekkaa lenkkareihin menee siitä, että jotkut hävyttömät ovat keksineet ruveta bloggaamaan yhdessä.

”Näyttää siltä, että valtakulttuuri ahmaisee taas kerran alakulttuurin kitaansa. Se on sääli. Yksilöllinen bloggaminen olikin aivan liian hyvää ollakseen totta. Nythän kollektiivit kirjoittavat juttuja yötä päivää, jatkuvassa kolmivuorossa.”

Kuvitelkaa: jotkut bloggaa kavereiden kesken. Siis aivan saatanan tör-kee-.

Ihan eri asiahan on esimerkiksi perustaa kaveriporukassa kirjakustantamo, kuten aforistiikkaa harrastava Kämäri (”Tyhjää taidetta täysille katsomoille” ja sitä rataa) itse on tehnyt.

Pikkulasten vanhemmat varmaan tunnistavat ilmiön:

Kun puolitoistavuotias taapertaa hiekkalaatikolle, jossa leikkii kaksi kolmevuotiasta, ne yleensä huutavat: ”Meppois täältä! Älä tuttänne, vauva!”

(Julkaistu Apinalaatikossa 15. 10. 05) 

Mainokset

6 responses to “Me ei leikitä sun kans, vauva!

 1. Eihän tuohon voi sanoa mitään muuta kuin ”voi kyynel”.

 2. Niin, ettekös tekin Julius harrasta siellä Kobaiassa vehkeilyä Pirun kanssa eli ryhmäbloggausta?

 3. Hahaa! Tulin hyvälle tuulelle lukiessani tuota Prosperon juttua. Mitä ensiluokkaista a-luokan marinaa! Siitä lähtee heti skabapalkinto ja 30,4 extra-astetta lämpöä hot-hot-blog-listalla.

  Minä luulin aina että internet on iso paikka johon mahtuu hirveästi tekstiä. Nyt astuu esiin cowboy joka kertoo että tämä preeria on liian pieni meille kahdelle. Aidot, oikeat, jo vuodesta 2004-bloggaajat vastaan kolmivuorotyössä hinkkaavat uudet inhottavat bloggaajat.

  Koulun pihalla huudettiin: ”Flaidis, flaidia, verta ja luita!”

 4. Jo yli kolme vuotta. Terroristeja olemme, ainakin melkein.

 5. Hyvä hyvä! Lisää hiekkaa lenkkariin.
  Anni

 6. Anni all the way from Australia! Hauskaa.