Poliisi pamputtaa

Suomalainen järjestö Suomen Sisu julkaisi tanskalaiset Muhammed-pilakuvat nettisivuillaan, ja nyt Keskusrikospoliisi selvittää sisäministeriön pyynnöstä, onko järjestö rikkonut kuvat julkaistessaan lakia, kertoo Hesari.

Anteeksi kuinka??

Tiedän kyllä, että järjestö on ”kansallismielinen” eli rasistinen ja muukalaisvihamielinen ja että kaverit ilmeisesti saavat kicksejä holokaustin kiistämisestä. Silti väitän, että Suomen laki -nimistä opusta saa kopistella melko lujaa, ennen kuin sieltä tipahtaa sellainen kirjain, joka kieltäisi noiden kuvien julkaisemisen.

Vai onko niin, että sananvapaus toimii vähän eri tavalla sen mukaisesti, millainen poppoo on kyseessä? Uskooko joku todella, että jos esimerkiksi Hesari olisi julkaissut kuvat, sisäministeriö olisi tehnyt tutkintapyynnön?

Sananvapaus on ehdoton ja jakamaton, se koskee kaikkia tai ei ketään. Jos joku suljetaan sen piiristä, se lakkaa olemasta.

Kuvat ovat täällä. Kuten huomaatte, sivulla ei ole mitään sen kummempaa rasistista kiihotusta, vaikka saitti muuten onkin varsin epämiellyttävä.

Eikä tämä sitä paitsi ole ainoa tai ensimmäinen suomalainen web-sivusto, jossa kuvat on julkaistu. Tutkitaanko kaikki muutkin?

(EDIT 14. 2. KLO 16: Näköjään se lain kirjain sitten löytyi: uskonrauhan rikkominen. Tästä keittyykin melkoinen soppa, koska vastakkaisessa vaakakupissa on sananvapaus, jonka laki turvaa. Veikkaan, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin saa vielä purtavaa.)

(Julkaistu Apinalaatikossa 13. 2. 06)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.