Samaan aikaan Annassa

Lisää päätoimittajauutisia, nyt omasta lehtitalostani: Annan päätoimittaja Taina Laane jää äitiyslomalle 16. huhtikuuta – ja lakkaa samalla olemasta Annan päätoimittaja. Uudeksi päätoimittajaksi on nimitetty Kaksplussan Emma Koivula.

Muutos ei varmasti huononna Annaa, mutta pakko pohtia ääneen: johtuuko päätoimittajavaihdos äitiyslomasta vai jostakin muusta, ehkä Laanen omasta tahdosta? Onko kysymys siitä, ettei päätoimittaja voi olla lehdestään pois mahdollisesti jopa paria vuotta menettämättä otettaan sekä lehteen että toimitukseen, joten työsuhde katkaistiin saman tien? Eli kuten Turun Sanomien toimitusjohtaja Keijo Ketonen tiivisti Hesarissa viime kesänä:

”Elämän kulku on tämä: miehet tekevät ja naiset saavat lapsia. Se on tässä se suurin este. Kun valitset jonkun nuoren etelän naisen tehtävään, seuraava ilmoitus on äitiysloma. Ei lehti voi tulla toimeen ilman vastaavaa päätoimittajaa.”

Jos näin on, lapsia haluavat kunnianhimoiset naisjournalistit merkinnevät tämän kalenteriinsa surun päiväksi.

Update 15. 1.: Toimitusjohtaja Ilkka Seppälän mukaan järjestely on tehty Taina Laanen omasta ehdotuksesta, ja hän on tervetullut takaisin äitiyslomansa jälkeen.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.