Vierailin Wikipediassa

Tein omalla nimelläni Googlessa häpeämättömän vanity searchin ja huomasin, että nimeni mainitaan Wikipediassa Seuraa käsittelevässä artikkelissa. Sinne siis.

Artikkeli toimii periaatteessa kohtuullisen hyvin, kunnes kirjoittajat pääsevät siteeraamaan muinaista Journalisti-kirjoitustani Apinalinnan vangit. Lukekaa juttu jos jaksatte ja kertokaa minulle, missä siinä ”arvostellaan kovin sanoin suomalaisia viihde- ja juorulehtiä” tai kirjoitetaan, että ”Seura on perinteinen ja laadukas aikakauslehti”? Niin, ei minustakaan missään – lähinnä siinä kritisoidaan ns. laatumediaa kyvyttömyydestä herättää puheenaiheita, eikä Seuraa mainita lainkaan. Silti Wikipedia-artikkelissa minun kerrottiin näin kirjoittaneen.

Näin siis kansalaisten oma tietosanakirja – samanlaista ylimielistä lähteiden käyttöä kuin valtamediassa. Ainoa positiivinen asia sotkussa on se, että saatoin itse korjata virheet. Mutta epäilemättä joku tuota pikaa palauttaa artikkelin alkuperäiseen asuun. Meillä vanhassa mediassa oikaisut sentään pätevät.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.