Yhden miehen uutisdeski

Innostuin virittelemään Netvibesia. Käytin aiemmin Googlen omasivua, mutta tämä ranskalaisten keksintö sopii jostain syystä paremmin minun sensibiliteetteihini. Katsoessani aikaansaannostani tulin ajatelleeksi, että jos vuonna 1982, kun ensimmäisen kerran menin lehteen töihin, joku olisi kertonut minulle tällaisesta — että on tietokone, jossa on tällainen verkko, jossa on yhdellä ruudulla kaikki nämä uutislähteet –, olisin kirjoittanut asian muistilehtiöön ja ajatellut että hyvä scifinovellin idea.

Netvibesissa minulla on ensimmäisellä välilehdellä fiideinä Hesari, Yle, MTV3, Kaleva ja Aamulehti. Seuraavalla välilehdellä sijaitsevat Reuters, AlertNet, BBC, BBC video, FT, NYT, Spiegel ja Guardian. Seuraavalla välilehdellä ovat Slashdot, Variety, Wired ja TechCrunch. Sitten tulee feature-välilehti, jossa on toistaiseksi vain Salon, sen jälkeen blogifiidit ja lopuksi ”Hyöty”-välilehti, jossa on muun muassa useita säätiloja eri puolilta maailmaa kaupungeista, joista olen kiinnostunut työn takia.

Tällaisella virityksellä pystyisin pitämään yllä yhden miehen uutissaittia. Fiidien määrä saattaa kuulostaa liioittelulta, mutta uutisjunkielle on tärkeätä nähdä trendejä ja päästä vertailemaan tarjontaa. (Toivomus Hesarille ja Maikkarille: Saisiko otsikon lisäksi pari riviä itse uutisesta?)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.