Netissä on myös asioita

Miska Rantanen on tehnyt hyvää työtä Hesarin internetin-kirjeenvaihtajana, varsinkin siihen nähden, että tehtävä on melko mahdoton. Pari parannusehdotusta sallittaneen:

  • Enemmän juttuja, please. Aito kirjeenvaihtaja failaa päivittäin, usein parikin juttua päivässä. Kolumnimainen katsaus kerran viikossa ei riitä, jos ajatellaan, että internet on asemapaikka eikä pelkkä tiedotusväline.
  • Enemmän uutisia, please. Niin, kyllä niitä netissäkin on, ja jos työnä on seurata tätä aluetta 24/7, löytämisen ei luulisi olevan vaikeata. Toki Rantanen on tässä onnistunutkin, esimerkiksi Muropaketti-juttu oli erinomainen.
  • Internet ei ole pelkkä tekninen jippo. Markkinoinnissa & Mainonnassa piruiltiin tästä osuvasti nimittämällä kirjeenvaihtajia muun muassa puhelimeen ja lähettimeen. Pilkka osui osittain oikeaan: kaikki Rantasen jutut ovat tähän mennessä käsitelleet nettiä välineenä. On kerrottu tieteisparodian levittämisestä netissä, vaalikampanjan käymisestä netissä, huijaamisesta ja huijareiden narauttamisesta netissä, keskustelun etiikasta netissä jne. Mutta entäs se sisältö? Minä ainakin haluaisin sanomalehteni kirjeenvaihtajan seuraavan asemapaikkansa asioita, esimerkiksi Irakin sodan tai tulossa olevien jenkkivaalien käsittelyä vaikkapa amerikkalaisissa blogeissa. Ja onhan sitä asiaa suomalaisessakin internetissä.
Mainokset

Kommentointi on suljettu.