Johannes Koroma, opettele käyttämään internetiä

Entinen Uuden Suomen päätoimittaja Johannes Koroma on kirjoittanut Kanavaan (ei verkossa) tylsän louskutuksen internetin merkityksestä vaalikäyttäytymisessä. Tekstissä on kuitenkin yksi ajatus, johon en malta olla tarttumatta (pahoittelen huonoa kieltä, se on Koroman):

”Internetin arvostus perustuu käsitykseen, jonka mukaan se on hyvässä ja pahassa tullut kenties merkittävämmäksi vaalikäyttäytymiseen vaikuttavaksi mediaksi, joiltakin osin merkittävämmäksi kuin perinteiset sanomalehdet tai television vaalikeskustelut. Vaarallista se on siksi, ettei internetin tarjoamalla tiedolla ole yleensä vastaavaa päätoimittajaa. Pahimmillaan kaikki, totuudesta piittaamatta, kelpaa, paitsi henkilökohtainen solvaaminen, josta äskettäin on saatu ensimmäinen oikeuden tulkinta ja rangaistus.”

Tässä on pupputekstin syleilyyn upotettu tuttu perus-internetvihamielinen ajatus, että netissä on enimmäkseen sekopäiden oksentamaa kvasitietoa. Koroman kannattaisi kuitenkin muistaa, ja muistaa mainita kirjoituksissaan, että netti tarjoaa tavalliselle kansalaiselle ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä primääritiedon äärelle. Epäilemättä poliitikoista liikkuu netissä kosolti pötytietoa, mutta mistä muualta löytyisivät esimerkiksi heidän eduskuntapuheensa yhtä helposti?

Mainokset

Kommentointi on suljettu.