Lex Karpela -mainos: Hesari perustelee

Tulihan se selitys: Hesarin toimituspäällikkö Antero Mukka päätti olla julkaisematta masinoijien Lex Karpela -mainosta, koska siinä sanotaan tekijänoikeuslain hyväksyneistä:

”He haluavat lähettää lapsesi vankilaan jopa kahdeksi vuodeksi, koska hän haluaa jakaa musiikkikokemuksensa kavereidensa kanssa …”

Tämä ei Mukan mielestä pidä faktisesti paikkansa. Sorry, Antero, mutta ’faktinen’ on paha sana. Eihän nimittäin ”työväen presidenttikään” Niinistön kohdalla aivan faktisesti pitänyt paikkansa, kuten ei pidä sekään, että jos äänestää keskustaa, äänestää ”vähän niin kuin itseään”, puhumattakaan joistakin perustuloa koskevista väitteistä, joita vihreiden kokosivun ilmoituksessa esitetään. Hesarilla on oikeus valita mainoksensa, ja sen voisi minusta sanoa rehellisesti ääneen: me emme tätä halua, sillä olemme asiasta eri mieltä, piste. (Via Digitoday.)

(Update: Luonnollisesti Hesari pelkää myös oikeusjuttuja. Olisi kuitenkin vaikeata nostaa syytteitä kunnianloukkauksesta, jos kansanedustajat itse ovat olleet säätämässä lakia, jossa kahden vuoden vankeusrangaistuksesta määrätään. Debatti tällaisista asioista kuuluu demokratiaan.)

Kommentointi on suljettu.