V:n päätoimittaja hyllylle

Sanoma Kaupunkilehdet on ”hyllyttänyt” V-lehden päätoimittajan Saila-Mari Kohtalan tämän julkaistua yhtiön mielestä kyseenalaisen jutun huumeiden viihdekäytöstä. ”Hyllytys” tarkoittanee, että Kohtala ei ole saanut potkuja mutta ei ole enää päätoimittajakaan. Vastaava päätoimittaja Janne Kaijärvi sanoi Markkinoinnille & Mainonnalle:

”Meillä oli asiasta aika iso näkemysero. Olisimme välttyneet monelta asialta, jos olisin voinut arvioida juttua ennen kuin sitten vasta painetusta versiosta. Meillä on tältä osin kehittämistä prosesseissa. Organisaatiomme rakentuu pitkälti niin, että avainihmisillä on mahdollisuus tehdä itsenäisiä ratkaisuja.”

Minun kysymykseni kuuluu, miksi Kaijärvi on vastaavana päätoimittajana useissa lehdissä samaan aikaan. Mikä organisaatio sellainen on? Yhteentörmäykset ovat väistämättömiä, jos lehden arkipäivää vetää yksi päätoimittaja ja jossain herratuolissa istuu joku toinen, joka tulee väliin, kun ratkaisut eivät miellytä.

Kaijärvi sanoo myös:

”Toinen kysymys on se, mitkä muut mahdolliset tästä syntyneet vaikutukset ja haitat ovat olleet.”

Niin. Kulujen lisäksi haitta on imagollinen, enkä ole ollenkaan varma, onko Kohtala siihen yksin syypää. Lehden vetäminen jakelusta on töppäys, jollaisia ei tehdä ammattilaisliigassa. Sellaiset yleensä sattuvat omaan nilkkaan. Jos mokia tehdään, ne kannattaa tunnustaa, ylpeys pitää niellä, ja sitten elämä jatkuu.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.