STT: poliisia epäillään rikoksista Smash Asemin yhteydessä

Mielenkiintoinen uutinen STT:ltä (lainaan kokonaan, anteeksi):

”STT:n tietojen mukaan ainakin kahta poliisia epäillään rikoksista Smash Asem -kahinapäivänä syyskuussa. Poliiseja epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta ja pahoinpitelystä. Esitutkinta on aloitettu. Toisen poliisin uskotaan käyttäneen liiallista voimaa kiinniotossa itse mellakassa ja toisen mellakan jälkeen kaupungilla. Osa asianomistajista on vielä kuulematta, ja rikosepäilyt voivat laajentua.”

Kuten muistamme, korkein poliisi- ja valtiojohto on tähän saakka ollut sitä mieltä, että kaikki meni nappiin eikä poliisin toiminnasta löytynyt valittamista.

Kerrataanpa:

”Poliisi onnistui tehtävässään. Tarkoituksena oli estää kokoontumisen muuttuminen mellakaksi. Erotan kyllä suomalaisten mielipiteenvapauden ja mellakoinnin. Pesismaila ei ole mielipiteenilmaisun väline.” Sisäministeriön poliisiylijohtaja Markku Salminen Hesarissa 11.9.2006

”Poliisin toiminta oli juuri sellaista, mitä sen parhaimmillaan haluttiin olevan.” Markku Salminen Hesarissa 12.9.

”Poliisi päätti varautua Smash Asemiin riittävällä miehityksellä ja varustuksella, jotta voimakeinoja täytyisi käyttää mahdollisimman vähän.” Sisäministeri Kari Rajamäki Hesarissa 12.9.

”Vaikuttaa siltä että ne ovat olleet hyvin perusteltuja toimia, koska mielenosoittajat olivat sanoneet etukäteen, että he haluavat aiheuttaa sekasortoa.” Pääministeri Matti Vanhanen Hesarissa 9.9.

”Turvajärjestelyt sujuivat kaiken kaikkiaan ongelmitta ja suunnitelmien mukaisesti. Ennalta arvaamattomia tilanteita ei päässyt syntymään.” Helsingin apulaispoliisipäällikkö Jari Liukku Poliisilehdessä 4/2006

”Lauantai-illan toiminta sujui suunnitelmien mukaan, ja toiminta mitoitettiin olosuhteisiin.” Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen Hesarissa 11.9.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.