Lehtolan ohjeet: ei tällaista, Jyrki

Jyrki Lehtolan ”30 ohjetta mediasta” on ainakin blogosfäärissä noteerattu laajasti ja ihastellen. Kaikella kunnioituksella, mutta en ymmärrä. Eivät nämä ole mitään ohjeita vaan jonkinlaisia köyhän miehen aforismeja. Ne eivät ole erityisen nokkelia, omaperäisiä tai edes teräviä — kömpelöitä, triviaaleja ja ennakkoluuloisia kylläkin. Esimerkkejä:

”Kannattaa varoa niitä, joiden sisällä asustaa halu kirjoittaa journalismi isolla J-kirjaimella.”

Ööh, okei. Ja?

”Tällä hetkellä monen lehden rivien välistä voi lukea, kuinka niiden päätoimittaja odottaa Helsingin Sanomista soittoa, joka alkaa sanoilla: ’Mikael Pentikäinen terve. Virkkusen Janne on jäämässä eläk…’

Voi olla, mutta Niko Herlin kirjoitti tästä jo puoli vuotta sitten.

”Eräs toistelluimmista hokemista Hesarin toimituskokouksissa kuuluu: ’Sitten kun Virkkunen lähtee eläkkeelle, tätäkin käytäntöä voidaan muuttaa järkevämmäksi’.

Niin. Paitsi että se ei ole totta.

”Viikkolehdissä ei tehdä töitä perjantaisin.”

Höpö höpö. Oletko Jyrki koskaan kuullut sellaisesta asiasta kuin perjantaiarkki?

”Sori vain median salaliittoteoreetikot. Harvoin on mitään salaliittoja. Sen sijaan on hajamielisyyttä, epäpätevyyttä, ihmissuhteita, tuttuja ja tuntemattomia, erilaisia mieltymyksiä ja hätäisiä päätöksiä.”

COME ON! Vasemmalla kädellä krapulassa ja kuolemanväsyneenäkö nämä on kirjoitettu? Ei kukaan kehtaa antaa julkaistavaksi näin vetelästi mietittyä ja huonosti kirjoitettua tavaraa! Ryhdistäydy, Lehtola!

Mainokset

One response to “Lehtolan ohjeet: ei tällaista, Jyrki

  1. Paluuviite: Sanoma Ihmiskunnalle » Arkisto » Journalisti suomii kirjoittajaa