Pasi Lampela: muut ei oo mitään

Kirjailija Pasi Lampela oli mennyt antamaan eiliseen Hesariin ilmeisesti kännissä haastattelun, jossa lausui suomalaisesta nykykirjallisuudesta muun muassa:

”Erityisesti vituttaa kirjailijoita leikkivät toimittajat. — Henkisestä tyhjyydestään ammentanut 90-luku tuotti viihdekirjallisuutta ja kirjailijoita leikkiviä kirjailijoita, kun ei pystynyt tuottamaan oikeita taiteilijoita.”

Esimerkkeinä Lampela mainitsee Jari Tervon ja Kari Hotakaisen.

”On tavallisen ihmisen halveksuntaa tehdä tavallisen ihmisen stereotypioita ja kirjoittaa näistä stereotyyppisistä ideoista typerän ironisesti. Todellinen kirjailija ottaa vakavasti yhden aiheen ja käsittelee sen perusteellisesti, eikä asetu toimittajamaisesti aiheensa ulkopuolelle.”

Lampelan olisi syytä joko antaa haastattelunsa selvin päin tai lukea tarkemmin kirjallisuushistoriansa. Tervon ja Hotakaisen kutsuminen ”kirjailijoita leikkiviksi toimittajiksi” on vähän sama kuin haukkuisi Mika Waltaria, että vitun toimitussihteeri mitään osannut.

Omasta roolistaan kulttuurielämässämme Lampelalla on vahva näkemys:

”Tulevaisuuden hankkeisiini kuuluu olla yksi neuloista, jotka puhkaisevat suomalaisen yhteiskunnan mytologisen kuplan.”

Niin, tai sitten lopetat kehnojen tv-sarjojen käsikirjoittamisen ja kirjoitat itse yhden romaanin. Parempi sitten siltä pohjalta arvioida muita.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.