Miks me ei päästy Valkoiseen taloon, Frediki pääs, osa 326

Suomessa yritettiin kuluneella viikolla tehdä skandaalia siitä, että presidentti Tarja Halonen ei saanut kutsua Valkoiseen taloon, vaikka naapurimaan pääministeri Fredrik Reinfeldt sai. Nyt Ruotsissa on aiheellisesti käyty Reinfeldtin kimppuun siitä, että hän ei Bushin tavatessaan ottanut esille Irakia, Guantanamoa ja kuolemantuomiota, eli hän suomeksi sanottuna nuoli persettä.

Tyhmemmänkin pitäisi tästä ymmärtää se, minkä useimmat meistä ovat jo pitkään tienneet: Bushin Valkoinen talo on fanaattisesti ideologinen paikka, johon ei ole asiaa niillä, jotka ovat presidentin ja hänen kohorttiensa kanssa eri mieltä. Hyvä esimerkki tästä ovat poliittiset suurlähettiläsnimitykset, joista Hesari kertoi tänään. Niissäkin Bush toteuttaa mottoaan ”joko olet kanssamme tai meitä vastaan”.

En ymmärrä ruikutusta Halosen ja Tuomiojan huonoista Yhdysvaltain-suhteista. Niistä pitäisi olla ylpeä. Ja jos oltaisiin Ruotsissa, ylpeitä varmaan oltaisiinkin. Siellä osataan arvostaa suoraselkäisyyttä. Se Palmen perinne nääs.

Kommentointi on suljettu.