Kalamiehet vapaiksi, media ruikuttaa

Olen ulkoministeriön valtiosihteerin Pertti Torstilan kanssa täysillä samaa mieltä siitä, että a) suomalainen diplomatia ansaitsee papukaijamerkin kalaveikkojen vapautumisesta ja b) tärkeintä oli lopputulos, ei tiedottaminen.

Silti asiaa jaksetaan itkeä tiedotusvälineissä, tämän aamun Hesarissa peräti kahdessa jutussa. Molemmissa annetaan ymmärtää, että ulkoministeriön/NokiaSiemensin tiedotuslinja olisi kummastuttanut ihmisiä oikein laajemminkin. Vähän rajaa hei — ainoat, joita se on risonut, ovat väsyneet reportterit, jotka turhaan ovat kytänneet miesten saapumista Dubaihin hyvän tarinan (taas tuo kammottava sana) toivossa.

Haluaisin kuulla perustelun, miksi asiasta olisi pitänyt tiedottaa heti pidätyksen tapahduttua. Eikä vastaukseksi riitä mikään ”yleinen avoimuus”. Tai se, että (kuten Hesarissa tänään poskettomasti väitettiin) Iranin ”pahamaineisuus” teki tapauksesta poikkeuksellisen ja että siitä sen vuoksi olisi pitänyt tavallistakin ponnekkaammin kertoa. Mikä pahamaineisuus? Kenen näkökulmasta?

Mainokset

Kommentointi on suljettu.