FAQ

Q: Mistä täällä kirjoitetaan?

Enimmäkseen journalismista: kirjoittamisesta, etiikasta, mediabisneksestä. Seassa ripaus elokuvakritiikkiä ja kansainvälistä politiikkaa. Haircut jätetään niille, jotka sen paremmin osaavat.

Q: Mitä nuo Apinalaatikko-tekstit ovat?

A: Toimintansa lopettanut ryhmäblogi Apinalaatikko ehti vuodessa tuottaa kohtuullisen määrän mediakritiikkiä, josta osa on arkistoitu tänne. Mukana on myös häpeällisiä tekstejä, mutta nekin kuvastavat aikaansa. Valitettavasti jotkut linkeistä ohjaavat edelleen Apinalaatikkoon.

Q: Ei kommentointia?? Mitä tapahtui sananvapaudelle??

A: Laadukas nettikeskustelu edellyttää, että osallistujat kirjoittavat omalla nimellään tai ovat blogiensa kautta muuten tunnistettavissa. Jos nimimerkit kuitenkin sallitaan, ainoa keino taata laatu on moderoida kaikki tekstit ennen julkaisua. Tämän blogin pitäjällä ei ole siihen mahdollisuutta. (Lisää näkökulmia esimerkiksi Poynterissa.)

03122006020.jpg

Mainokset

9 responses to “FAQ

 1. Tutkiva journalisti taisi juuri tappaa blogin ”Toimittaja valittaa taas”. Hmm, saavutus sekin.

 2. Kuinka niin? Siellähän se blogi edelleen on.

 3. Joo-o, mutta yritäpä kommentoida blogia. Lisäksi se poistui Blogilistalta, jolta blogin seuraaminen olisi vaivatonta. ”Valittava toimittaja” lienee paitsi ujo myös kovin herkkä… Tai jospa hän haavansa nuoltuaan palaa takaisin tuunatummalla blogilla?

 4. Tämä toimittaja haistatteli muille nimimerkin takaa, kutsui heitä ja heidän työtään paskaksi. Jos hän ei uskalla tehdä sitä omalla nimellään, surkeasti ovat asiat.

 5. Aika heikosti on itselläsi asiat, jos vedät pseudonyymin toimittajan avautumisesta herneen noin syvälle nenään! Blogaavat toimittajat, mikä painajainen…

 6. Tämä keskustelu muistuttaa mieleeni elävästi kaikki ne syyt, miksi en salli keskustelua muualla blogissani…

 7. Täällä yks toimittaja, joka yritti innoissaan kommentoida yhtä kirjoitustasi minuuttitolkulla, ennen kuin älysi tulla tsekkaamaan FAQ:in;)

  Hauska blogilöytö. Jos ihan pakottava kommentoinnin tarve iskee, niin kai sitä keskustelua voi koittaa käydä tässäkin tilassa…Snif.

 8. Aika kiva valinta olla ihan reilusti nimellään ja kuvallaan, sekä vieläpä työnantajatiedoilla kirjoittamassa blogia. Suoraselkäistä, mutta joudutko sensuroimaan itseäsi paljon sen vuoksi?
  Minä valitsin uuteen kommenttiblogiini aivan eri tyylin. No names. En tiedä onko se niin väärin.

 9. En puhuisi sensuurista. Kaikista asioista, joista tiedän, en toki kirjoita. Mutta jos tarkoitat, etten esimerkiksi kirjoittaisi kriittisiä äpäreitä oman lehtitaloni lehdistä, niin blogini elinehto on, että kyllä kirjoitan. Suomen Kuvalehti tietysti on eri asia — olisi kornia haukkua julkisesti lähimpiä työtovereitaan. Yleisesti ottaen linjani joka tapauksessa on avoin. Olen nähnyt alaa sen verran paljon ja ollut monessa mukana, ettei minulla ihan kauheasti pelättävää ole. Tuskinpa kukaan tämän blogin takia minua olisi palkkaamatta — jos nyt ylipäänsä olisin työnhaussa.